Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A jó helyezéshez nem elég a közönség elismerése, azt a Google botnál is ki kell érdemelni.

2016.06.08

Nem elég, ha weboldalunk a célközönség szempontjából megfelelően van elkészítve, a tartalom létrehozásakor a Google bot elvárásaira is gondolnunk kell. Előfordulhat, hogy utóbbi másként jeleníti meg a weboldalunkat, mint ahogyan azt mi elképzeltük.

 

Egy felnőtt tartalmakat tartalmazó spanyol oldal tulajdonosa a Google Webmesterfórumán megkérdezte, miért mutatja úgy weboldalát a Google, mintha az angol nyelvű oldal lenne. A logikus kérdésre meglepő választ adott John Mueller, a Google munkatársa. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szóban forgó oldal ugyanolyan videógyüjtő, mint sok más az Interneten.

 

Ez nem nyűgözi le túlságosan a Google botot. … Úgy gondolom, hosszú távon az lenne a hasznos, ha valami olyat kínálnál a látogatóknak, amit elvárnak a weboldaladtól, ami egyedi, lenyűgözi őket, kiváló minőségű, és más mint a többi hasonló oldal.

Ez nem egy olyan dolog, amit egy meta jelöléssel (pl. a nyelv definiálása) meg lehet adni, így ahelyett, hogy túl sok időt fordítasz a nyelv beállításra, inkább lépj egyet hátra, és gondold át, mit lehetne tenni, hogy valami sokkal jelentősebbet hozz létre.”

 

Tehát nem elég létrehozni egy olyan weboldalt, ami megfelel az igényeinknek és az általános elvárásoknak. Ha oldalunk túlságosan sablonos és nem elég egyedi, akkor a Google bot még a definiált nyelvet sem biztos, hogy figyelembe veszi.