Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kulcsszavak: 5-re vagy 500-ra optimalizáljak?

2016.08.04

Nagyon sokan keresnek meg azzal, hogy nem tudják, hány kulcsszóra érdemes optimalizálni oldalukat. Sok esetben olyan tévhitekkel találnak meg, melyeken még mind a mai napig meglepődöm. Volt rá példa, hogy valaki arról érdeklődött 4-5 kulcsszóra optimalizálni elegendő-e? Nos, nagyon nem jó úton járt az illető, mivel egy jól működő weboldalnák a kulcsszavak száma meghaladhatja a százat is.

 

Az, hogy nagyon sok kulcsszóval dolgozunk nem azt jelenti, hogy ezek halmozására építjük a sikert. Inkább azt jelenti, hogy megfontolt, átgondolt módon, elemzésekre alapozva, up date tudással felvértezve olyan szavakat építünk be az amúgy egyedi, informatív és releváns tartalomba, ami a nagyon sokrétű emberi tényező számára megfelelő.

 

A gyakorlat hamar megmutatja, hogy 4-5 szó egyáltalán nem elég. Gondolj csak bele, hogy mennyire különbözőek vagyunk mi, emberek és mennyire más jut eszünkbe egy-egy dologról. Egy nagyon jól átgondolt oldal, mely kitűnő SEO-val van ellátva akár több száz kulcsszóra is optimalizálva lehet, hiszen esélyt kell adni bárkinek, aki a te termékedet, szolgáltatásodat igénybe venné, azzal, hogy az ő által használt kulcsszóra is kidobjon téged a Google.

 

Többféle, számodra fontos felhasználó keresget az interneten, íme egy lista a teljesség igénye nélkül:

 

• van, aki kérdezve keres

• van, aki körülírja, mert nem ismeri a megfelelő kulcsszót

• van, aki szakszavakra keres és van, aki szlenget használ

 

Mindebből jól látható, hogy ha csak néhány szóval dolgozol, rengeteg potenciális látogatót veszítesz.

Optimalizálj a lehető legtöbbre, ami csak eszedbe jut vagy még jobb, ha mindenre optimalizálsz, amit hosszas és hatékony elemzés után relevánsnak ítélsz te vagy a szakember, de arra is ügyelj, hogy ezeket ne halmozd és ne áldozd be értük az egyedi, minőségi tartalmat. Posztolj vagy posztoltass többet inkább, hogy minden témát értékesen fedj le, webáruház esetén pedig készíts vagy készíttess egyedi, részletes termékleírásokat minden egyes árucikkhez!